Bâlbâiala - Ameliorare rapidă și tratare cu metoda DAF-FAF - delayed auditory feedback

Probabil vă întrebați cine și de ce a creat un site pe această temă. Cum poate v-ați așteptat, pagina aceasta a fost creată de cineva care suferă de bâlbâială.

Preocupat fiind de a găsi cât mai multe detalii în legătură cu tratamentul bâlbâielii, am citit pe internet multe articole pe această temă. Am căutat pentru prima dată ce s-a scris în limba română. Am gasit peste tot detalii legate de metodele logopedice clasice. Apoi căutând și pe pagini scrise în limba engleză, am rămas surprins să găsesc o metodă de care nu mai auzisem, metoda DAF-FAF. Se găsește descrisă în detaliu pe mai multe site-uri în limba engleză (vezi pagina linkuri utile). Revenind cu căutările în limba română, am dorit să găsesc si unele articole de la noi scrise pe această temă. Din pacate nu am gasit nici unul. Acest fapt m-a facut să pun bazele acestei pagini.

Nu am dorit să mai fac "încă un site pe această tema pe internet", ci l-am creat din dorința de a informa cât mai multe persoane ce au aceeași problemă de vorbire ca și mine, că există o metodă prea puțin cunoscută la noi în țară, de ameliorare/vindecare a bâlbâielii.

Cu toate că metoda a fost descoperită între anii 1950-1951 (prezentată în lucrările lui Lee), în Romania, aparent nu s-a auzit de ea, sau cel puțin așa pare în urma căutărilor mele pe internet. Ne găsind nimic pe această temă scris în limba română, tind să cred că este un subiect necunoscut în țara noastră.

Metoda DAF-FAF funcționeaza atât la adulți cât și la copii și este spectaculoasă înca din primele secunde de utilizare deoarece ameliorează aproape instantaneu bâlbâiala.

Detaliile cunoscute de mine despre aceasă metodă le-am scris pe pagina Tehnologia DAF / FAF.

 

Skip to main content